آشنایی با سوئیچ های Ubiquiti سری EdgeSwitch

شرکت Ubiquiti یکی از معروف‌ترین شرکت‌های فناوری در آمریکا است که بیشتر تمرکز خود را بر روی تولید راهکارهای ارتباطات بی‌سیم قرار داده. تجهیزات وایرلس این شرکت محدوده‌ای از کسب و کارهای کوچک تا تامین کنندگان با پهنای باند بالا را پشتیبانی می‌کند.

این شرکت علاوه بر تجهیزات بی‌سیم، مدل‌های مختلفی از سوئیچ شبکه را نیز تولید کرده است. سوئیچ‌های Ubiquiti در دو نوع EdgeSwitch و UniFi دسته‌بندی می‌شوند. هر چند که چندین سال از معرفی این دو سری به بازار می‌گذرد، اما همچنان برخی از افراد به خوبی سوئیچ‌های Ubiquiti را نمی‌شناسند. در این مقاله قصد داریم در مورد سوئیچ‌های سری EdgeSwitch صحبت کنیم و از قابلیت‌های این دسته از سوئیچ‌های شرکت Ubiquiti با خبر شویم.

آشنایی مقدماتی با سوئیچ‌های EdgeSwitch

یکی از ویژگی‌های مهم هر سوئیچی، قابلیت هدایت (forwarding) فریم‌ها است. سوئیچ‌های EdgeSwitch این قابلیت را دارند که همزمان ترافیک تمام پورت‌ها را بدون اینکه بسته‌ای از دست برود هدایت کنند. از دیگر ویژگی‌های مهم سوئیچ managed یا unmanaged بودن است. سوئیچ‌های EdgeSwitch کاملا managed هستند.

پورت‌های +Gigabit PoE از ویژگی‌های بسیار با اهمیت سوئیچ‌های سری EdgeSwitch است. در کل ویژگی‌های فوق الذکر موجب کارایی بالا، همراه با سوئیچینگ هوشمند برای شبکه خواهد بود.

سوئیچ های Ubiquiti سری EdgeSwitch گستره‌ای وسیع از ویژگی‌های سوئیچینگ لایه دو همراه با قابلیت‌های مسیریابی لایه سه را فراهم می‌کند. در شکل زیر نمونه‌ای از کاربرد سوئیچ EdgeSwitch را مشاهده می‌کنید. در این مثال سرورها و کامپیوترها در VLAN های مختلف قرار گرفته‌اند و سوئیچ از طریق SFP uplink به روتر Ubiquiti EdgeRouter متصل شده است.

سوئیچ EdgeSwitch در شبکه
EdgeSwitch topology 1

در شکل زیر مثال دیگری از کاربرد سوئیچ‌های EdgeSwitch نمایش داده شده است:

توپولوژی EdgeSwitch
EdgeSwitch topology 2

ویژگی‌های سوئیچ‌های EdgeSwitch

در این بخش قصد داریم در مورد ویژگی‌ها و قابلیت‌های سوئیچ‌های EdgeSwitch جزئیات بیشتری ارائه کنیم. 

قابلیت سوئیچینگ

قابلیت انتقال در سوئیچ‌های EdgeSwitch به نحوی است که می‌تواند همزمان ترافیک تمام پورت‌ها را بدون از دست دادن بسته‌ای پردازش کند. مجموع توان گذردهی non-blocking در سوئیچ‌های EdgeSwitch به صورت زیر است:

  • مدل ۸ پورت حداکثر ۱۰Gbps
  • مدل ۱۶ پورت حداکثر ۱۸Gbps
  • مدل ۲۴ پورت حداکثر ۲۶Gbps
  • مدل ۴۸ پورت حداکثر ۷۰Gbps
 
قابلیت +PoE

پورت‌های سوئیچ‌های Ubiquiti سری EdgeSwitch به صورت Gigabit هستند. یعنی حداکثر ۱Gbps سرعت دارند. البته در برخی از مدل‌ها پورت‌های با سرعت ۱۰Gbps نیز وجود دارد. همچنین تمامی پورت‌ها از قابلیت Power on Ethernet (PoE) پشتیبانی می‌کنند. تمامی مدل‌ها از استانداردهای IEEE 802.3af/at پیروی می‌کنند. به صورت پیش فرض سوئیچ EdgeSwitch به شکل خودکار دستگاه‌های ۸۰۲.۳af/at را تشخیص می‌دهند. در نتیجه این دستگاه‌ها به صورت خودکار جریان الکتریسیته را دریافت می‌کنند. برای دستگاه‌هایی که از استانداردهای IEEE 802.3af/at پیروی نمی‌کنند (Passive PoE) و ۲۴ ولت هستند، باید تنظیمات اینترفیس سوئیچ به صورت دستی فعال شود.

 

قابلیت استفاده از فیبر نوری

در سوئیچ‌های EdgeSwitch قابلیت ارتباط از طریق فیبر نوری جهت گسترش شبکه در نظر گرفته شده است. مدل‌های ۸، ۱۶ و ۲۴ پورت دارای دو پورت SFP هستند که ۱Gbps uplink را فراهم می‌کند. برای uplink با ظرفیت بالاتر مدل ۴۸ پورت شامل دو پورت +SFP است که ۱۰Gbps uplink را فراهم می‌کند.

 

رابط کاربری جامع

برای راحتی در پیکربندی سوئیچ، یک رابط کاربری گرافیکی طراحی شده است که مدیران شبکه به راحتی می‌توانند تنظیمات سوئیچ‌های EdgeSwitch را انجام دهند. در شکل زیر این رابط کاربری را مشاهده می‌کنید:

اینترفیس EdgeSwitch
EdgeSwitch interface

همچنین برای کاربران حرفه‌ای تر رابط کاربری command-line interface (CLI) در نظر گرفته شده است. این رابط از طریق سریال کنسول، Telnet و SSH در دسترس است.

 

قابلیت‌های عملیاتی قدرتمند

سوئیچ‌های EdgeSwitch از سیستم عامل سطح بالایی استفاده می‌کند. این سیستم عامل سوئیچینگ، تنظیمات PoE و انواع متنوعی از ویژگی‌های پیشرفته را فراهم کند. در زیر لیستی از این ویژگی‌های پیشرفته آمده است:

  • MSTP/RSTP/STP
  • VLAN و Private VLAN و Voice VLAN
  • Link Aggregation
  • DHCP Snooping و IGMP Snooping
  • TACACS+، RADIUS، ۸۰۲.۱X، MAC Filtering و ACL
  • DiffServ و CoS
  • Static Routing
  • DHCP Server Functionality

جواب سوال خود را نیافتید؟ یا آنچه که در بالا گفته شد کافی نبود؟

آدرس ایمیل خود را برای ما بگذارید تا اطلاعات بیشتری را برای شما ارسال کنیم. تلاش خواهیم کرد پاسخ بهتری برای مسائل فنی شما ارائه کنیم. 

بیشتر بخوانید

استاندارد nbase-t
محمد امین کمالی

استاندارد NBASE-T چیست ؟

در استاندارد Ethernet که با نام IEEE 802.3 شناخته می شود از کابل‌های Twisted Pair (زوج سیم به هم تابیده) به عنوان رسانه ارتباطی استفاده می‌گردد.

ادامه مطلب »
معصومه حسین آبادی

ARP چیست؟

پروتکل ARP یا Address Resolution protocol یک پروتکل لایه دو است، که کار آن به دست آوردن آدرس لایه دو یا همان آدرس فیزیکی مقصد که معروف به MAC می باشد از روی آدرس لایه سه ای یعنی IP است.

ادامه مطلب »
معصومه حسین آبادی

سوئیچ سیسکو SF350-24P

سوئیچ SF350-24P به صورت قابل نصب در رک (Rackmount) است. این قابلیت را دارد تا ۹.۵۲ میلیون پکت بر ثانیه را از خود عبور دهد. همچنین ظرفیت سوئیچینگ این دستگاه برابر با ۱۲.۸Gbps می‌باشد.

ادامه مطلب »
اسکرول به بالا
× گفتگوی آنلاین